Onze wortels liggen diep in de Twentse Textielindustrie. Al vier generaties Zwerink zijn gefascineerd van stoffen, materialen en kwaliteit. De overgroot opa van eigenaar Anne Zwerink stond zes dagen in de week achter een weefgetouw in een textielfabriek in Enschede.

De textielfabriek in Enschede

Anne’s oma, verhandelde tijdens de oorlog lappen stof op het boerenland. En zijn opa reisde heel Nederland en Belgie af om knopen te verkopen.

De opa en oma van Anne

Anne’s vader Jos ging in de jaren 70 na zijn studie ook die kant op. Hij heeft jarenlang gewerkt als vertegenwoordiger bij een bekende confectiefabriek in Almelo en daarna volgde hij 14 jaar lang het vrije beroep als modeagent voor diverse modehuizen in Europa. In 2006 opende nam hij het besluit om samen met zijn vriendin Sonja een modezaak in Zutphen te beginnen onder de naam van SJOSZ. De betekenis van deze naam ligt bij de eerste letter van Sonja (S), Jos en tenslotte de Z van Zwerink.

Anne (1994) is ook niet onbekend in de mode wereld. Met zijn jarenlange ervaring en passie in de mode heeft hij ervoor gekozen om in 2022 de winkel over te nemen van zijn vader Jos.

Anne (L) en zijn vader Jos (R)
Anne Zwerink