Op 2 maart 2022 begon het avontuur van Anne Zwerink, als ondernemer en eigenaar van Sjosz. Sjosz is een exclusieve, kleurvolle modezaak aan de Korte Beukerstraat in het centrum van Zutphen.

Anne die jarenlange ervaring heeft als winkelverkoper nam het stokje over van zijn vader Jos Zwerink en zijn bonusmoeder Sonja. Laatst genoemden zijn de winkel 16 jaar geleden begonnen.

Startende met een speciale overname-uitverkoop sprong Anne in het diepe. Anne is de vierde generatie Zwerinks die het modevak verstaat.

Sjosz is geen doorsnee kledingzaak. Met mooie natuurlijke stoffen, veel kleuren en gewaagde combinaties drukt Sjosz sinds 2004 een unieke stempel op het mode-aanbod in Zutphen. Zoek je een simpel grijs pak, dan is Sjosz misschien niet de juiste zaak voor jou. Maar durf je het aan om iets meer sophisticated voor de dag te komen, dan helpen wij van Sjosz jou met het vinden van het juiste ensemble. Een mooi alternatief voor het traditionele pak is helemaal passend bij de modetrend van dit najaar en de winter. Ook rood, aardetinten en ruitmotieven voor de heren, je vindt het allemaal bij ons met de merken Drykorn, Bob en Ben Sherman.

Prints én veel kleur, dat is het advies deze herfst en winter voor de dames. Met mooie merken als King Louie, Lanius, Ivko en Inti kun je daarvoor je hart ophalen bij Sjosz. Deze laatste, Inti, heeft een prachtige lijn met truien en vesten van alpacawol uit Ecuador waar je meteen verliefd op wordt. Omdat de vrouwen daar veel tijd steken in het verwerken en op natuurlijke wijze kleuren van de wol, wordt daar ook een eerlijke prijs voor betaald. Dat geeft jouw mooie kledingstuk pas écht een feelgood-gevoel. Natuurlijke stoffen hadden we altijd al in ons assortiment maar de laatste jaren zijn we nog eens extra gaan uitkijken naar duurzaamheid. Dat is passend in deze tijd en dat kenmerkt ons ook.

Vóór Sonja en Jos in 2004 startten met hun zaak, toen nog aan de overkant, werkte Jos al als freelance mode-agent in kleding. Jos was vooral gefascineerd van mooie stoffen en kwaliteit. De merken die Jos vanuit deze invalshoek ging verkopen, vind je nog steeds bij Sjosz. Anne blijft de merken verkopen die onze klant gewend is, maar hij voegt zelf ook nog wat merken toe. Wat ons vooral kenmerkt is dat wij het erg leuk vinden om het gesprek aan te gaan met onze klanten en een stukje voorbij te gaan aan het standaard ‘kan ik u helpen’. We merken dat dit wordt gewaardeerd en dat mensen daardoor bij ons terugkomen. Ook voor onze collega Anique, die hier al ruim tien jaar werkt.