Onze wortels liggen diep in de Twentse Textielindustrie. Al vier generaties Zwerink zijn gefascineerd van stoffen, materialen en kwaliteit. De overgroot opa van eigenaar Anne Zwerink stond zes dagen in de week achter een weefgetouw in een textielfabriek in Enschede.

Sjosz Mode
De textielfabriek in Enschede

Anne’s oma, verhandelde tijdens de oorlog lappen stof op het boerenland. En zijn opa reisde heel Nederland en Belgie af om knopen te verkopen.

Sjosz Mode
De opa en oma van Anne

Anne’s vader Jos ging in de jaren 70 na zijn studie ook die kant op. Hij heeft jarenlang gewerkt als vertegenwoordiger bij een bekende confectiefabriek in Almelo en daarna volgde hij 14 jaar lang het vrije beroep als modeagent voor diverse modehuizen in Europa. In 2006 opende nam hij het besluit om samen met zijn vriendin Sonja een modezaak in Zutphen te beginnen onder de naam van Sjosz Mode. De betekenis van deze naam ligt bij de eerste letter van Sonja (S), Jos en tenslotte de Z van Zwerink en dat vormt de naam Sjosz Mode.

Anne (1994) is ook niet onbekend in de mode wereld. Met zijn jarenlange ervaring en passie in de mode heeft hij ervoor gekozen om op 1 maart 2022 Sjosz Mode over te nemen van zijn vader Jos.

Voor dat Anne Sjosz Mode overnam heeft hij bij Scapino, Piet Zoomers, Jac Hensen en Coef gewerkt. Door bij verschillende winkels te hebben gewerkt kan hij al zijn kennis toepassen in zijn eigen winkel, zonder dat de identiteit van Sjosz Mode verloren gaat.

Sjosz Mode
Anne (L) en zijn vader Jos (R) in het jaar 2016
Sjosz Mode
Anne Zwerink 2021
×